Sport

2008.05.16. 02:28

Régiós bajnoki sikerek

Nagykanizsa (bb) - A régiós bokszbajnokság második fordulóját Komlón rendezték.

Benedek Bálint

A sorozat dél-zalai ötletgazdái kitettek magukért, s győzelmeikkel a PVSK-t megelőzve összetettben átvették a vezetést.

Tizennégy csapat 76 sportolója áll a kötelek közé. A boksz népszerűségének hála, a leányok is ringbe szálltak.A Kanizsa Box Klub növendékei közül az ifjúságiaknál 46 kg-ban Orsola Renáta nyert, míg felnőtt 48 kg-ban Pintér Judit bizonyult a legjobbnak.

A fiúknál a junioroknál a 60 kg-os Aracsi Márknak nem volt szerencséje, hisz épp klubtársától, Orsola Norberttől kapott ki. Sőt, a 63 kg-os Szabó Ádám is veszített, de kellemes meglepetés volt a 75 kg-os Kozma Tamás, aki kiütötte ellenfelét. Az ifjúságiaknál sem ment minden rendben, ugyanis az eddig rendre jól szereplő 52 kg-os Nádori Tibor kikapott. Aztán egyre jobban belelendültek, előbb 81 kg-ban Tóth Dávid, majd a 91 kg-os Bognár Balázs is győzött.

A felnőtt korosztályban a 64 kg-ban Vass Richárd magabiztos bokszolással nyert. A magasba lendült a 69 kg-os Korpics István keze is, akit a forduló legjobbjának választottak a pontozók. Azzal pedig, hogy 91 kg-os Kovács Károly is győzött, a Kanizsa BK a tabellán átvette a vezetést a PVSK-tól.

A folytatás május 17-én Kaposváron lesz.

Ezek is érdekelhetik