Sport

2008.05.14. 02:28

A pekingi utazás már megvan

Nagykanizsa (bb) - Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület és a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör elnöke, Kis János és tagja, dr. Hencsei Pál kétszer kétszemélyes utat nyert a pekingi olimpiára az egyik kereskedelmi rádió Játszva Pekingbe játékán.

Benedek Bálint

A baráti körök tagjai közül már korábban többen eljuthattak az olimpiai játékokra, így még az 1976-os montreáli olimpián részt vett a zalaegerszegi Gyuk György, majd 20 év múlva 1996-ban, Atlantában járt egy televíziós vetélkedő után a vasi Horváth Vilmos. Aztán 2000-ben Vásárhelyi Tamás Sydneybe utazhatott, majd négy évvel később Kis János elnökkel együtt szintén egy rádiós viadalon győztek, így utazhattak Athénba. - Most itt az újabb siker, egy rádiós játéknak köszönhetően dr. Hencsei Pállal együtt nyertünk - kezdte Kis János, a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti kör elnöke. - Augusztus 8-16-ig lehetünk kint, belépőjegyeket is kapunk, s a baráti kör alelnöke, a keszthelyi dr. Nádasy Miklós kísér el, hogy azokat a sportágakat nézzük meg, ahol a magyarok is érintettek. A nemzetközi sporttörténeti konferencia sorozattal sem állnak le az ötkarikás játékok kedvelői, s a szlovák- magyar hagyományőrzés keretében ismét útra kelnek. Előbb Budapesten a VII. sporttörténeti vetélkedőt rendezik meg, majd a felvidéki (szlovák) kapcsolatokat ápolva, számos olimpiai bajnokot felkutatva zárják túrájukat.

A zalai olimpiai barátok csapata június 20-án a Hadtörténeti Múzeumban egy másik sporttörténelmi vetélkedő országos döntőjében is bizonyíthatnak.

- Gyuk Györggyel és a pécsi, de zalai kötődésű Laky Rudolffal folyamatosan készülünk - mondta a gárda vezetője Kis János. - A témaköröket a világhálón keresztül cserélgetjük, folyamatosan sokat gyakorlunk, a gyorsaságon kell még csiszolni, reméljük, hogy kiválóan szerepelhetünk. Az első helyezett egy pekingi utat nyer, az már megvan nekünk, így beérnénk egy ezüstéremmel is, ami ezúttal is, mint tavaly Lausanne-i utat ér majd.

Ezek is érdekelhetik