Sport

2008.04.14. 02:28

Tekéző, de focizni is tud

Zalaegerszeg - Régen talán gyakrabban fordult még elő, manapság viszont egyre ritkább, ha valaki két sportágban is hallat magáról. Járfás Szilárd, a ZTK-FMVas tekézője ifjúsági válogatott, miközben az Elanders Zalalövő TK megyei bajnokságban szereplő labdarúgó csapatának is biztos tagja.

Kerkai Attila

Ha az eredményeket nézzük, akkor a zalai sportbarátok körében Járfás Szilárd valószínűleg tekézőként ismertebb. A 23 esztendős sportoló ugyanis már évek óta tagja a ZTK-FMVas felnőtt csapatának, szerepelt a nemzetközi viadalokon és az élvonalat jelentő Szuper Ligában, ifjúsági korú játékosként pedig egyéni országos-bajnok, és csapatvilágbajnoki ezüstérmes. Labdarúgóként a Zalalövő együttesében rúgja a bőrt, mi több, a hét végi fordulóban gólt is szerzett. Az, hogy dönteni nem tud egyik vagy másik sportág mellett, vagy nem is akar - erről már Járfás Szilárdot kérdezttük, aki civilben a egerszegi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának járőre.

- Nem tudtam lemondani egyikről sem, bár első a teke, s emellett a futball is még belefér az időmbe - válaszolta Járfás Szilárd. - A zalalövői serdülőcsapat tagjaként labdarúgóként kezdtem sportolni, majd kilenc éve tekézni is. Utóbbi sportág lett számomra a sikeresebb, ezért is tartom azt az első helyen. A futball viszont örök szerelem, a megyei bajnokságban szeretek játszani, nagyon jó a társaság. Ha már tényleg nem lesz ennyi időm a futballra, biztos vagyok benne, hogy akkor sem hagyom abba, legfeljebb kispályán vagy baráti társaságban rúgom tovább a bőrt.

Maradva tehát a tekénél, mozgalmasak voltak Járfás Szilárd számára is az utóbbi hónapok, hetek történései, s komoly feladatok várnak rá a továbbiakban is. A Szuper Ligában év közben többször is segítette a csapatot, a Bajnokok Ligája menetelésből is kivette a részét, s noha nem lépett a négyes döntőben a pályára ő is tagja volt a BL-győztes csapatnak. Nem mellesleg, a honi ifjúsági csapatbajnokságot már megnyerték, májusban következik az ifjúsági világbajnokság számára.

- Tavaly többet szerepeltem a felnőtt csapatban, mint a most zajló szezonban, bár ebben az is közrejátszott, hogy a nyáron léptem szolgálatba, s ez több időmet leköti - hallottuk a sportolótól. - Sajnálom, hogy a BL-döntőben nem léptem pályára, persze én is segítettem a társakat és azt hiszem az volt a legfontosabb, hogy a csapat győzzön. Mindez sikerült, hizen a sportágon belül talán ez a csúcs. Idővel persze én is azt remélem, hogy stabil csapattaggá váljak, de most nagyon erős az együttesünk. Az elkövetkező hetekben a legfontosabb cél, hogy sikerüljön megvédeni a bajnoki címünket, bár nem lesz egyszerű, a májusi ifjúsági világbajnokságon pedig jó lenne egy kiugró eredményt elérni. A válogatottból többen kiöregedtek, de talán így könnyebb lesz meglepetést okoznunk, az egyéniben pedig a döntős helyezésben reménykedem a zadari világbajnokságon.

Járfás Szilárd azt is elmondta még, hogy a jövőben a felnőtt válogatottságig szeretné vinni, bár azt is hozzátette: nem lesz könnyű, hiszen a magyar tekesport erős és kiváló játékosok alkotják évről évre a nemzeti csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!