Sport

2008.04.29. 02:29

Remek volt a rajt

Zalaegerszeg (bl) - Kezdetét vette az XCO Magyar Kupasorozat. Az első állomás Szlovákgyarmaton volt. A kerékpáros verseny különlegessége az extrém körülmények mellett az volt, hogy a kis falu Balassagyarmat közelében, Szlovákiában található. Nagyszerű eredményeket értek el az egerszegi kerekesek a szezonnyitón

Bóbics László

A Zalaegerszegi Kerékpár SE sportolói és vezetői elégedettek voltak, a rendezők kitettek magukért, így nagyszerűen megszervezett első fordulón vannak túl. Azt is elmondhatják, néhány apróbb hiba ellenére remekül kezdődőtt a szezon.

A verseny a rövidtáv rajtjával kezdődött, ami a sáros pálya állapota miatt nem sok jót ígért az indulók számára. A felnőttek között Czenki Tamás 4., Bakonyi Péter a 10., helyen ért célba. A rövidtávú U19-es versenyzőink közül Rigó Márton a 4., Porkoláb Sándor a 8. lett. A nők között Szekér Adrienn a 6. helyen fejezte be a versenyt.

Az U17 és a középtáv mezőnyének erőpróbáján már jobb körülmények várták a kerekeseket, a pálya állapota a napos és szeles idő miatt folyamatosan javult. A férfiak között Tóth András a 4. helyen ért célba. Az U17 kategóriában Balogh Dávid pedig 10. lett.

Az elit kategóriában az U23-ban Kusz Mátyás 6 körön keresztül nagy csatát vívott Szlobodnyik Zsolttal, végül az utolsó 300 méteren dőlt el a verseny, amit Kusz nyert meg remek sprinttel.

Az abszolút versenyt Buruczki Szilárd nyerte, magabiztos versenyzéssel, magányos farkasként tekerte végig a 6 kört, így rajt-cél győzelmet aratott.

A hölgyek versenyében meglepetésre a remeklő Deli Anett legyőzte a tavalyi bajnok Simon Emesét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!