Sport

2008.04.30. 02:28

Ismét tekenagyüzem

Zalaegerszeg (ka) - Komoly feladat előtt áll a hét végén a Zalaegerszegi Városi és Körzeti Tekézők Szövetsége, hiszen szombaton és vasárnap egyrészt a magyar-szlovén ifjúsági válogatott találkozót rendezi meg, másrészt az országos vidékbajnokságot is lebonyolítja.

Kerkai Attila

Minthogy a program meglehetősen sűrűnek tűnik, a magyar-szlovén ifjúsági válogatott mérkőzés az andráshidai Roxy Teke Klubban kerül sorra. A szombati esemény a fiú és a leány csapatok számára már a közelgő ifjúsági világbajnokság jegyében zajlik. Ezúttal viszont csak a fiúknál lesz zalai válogatott, Járfás Szilárd és Pintér Gábor, a ZTK-FMVas együtteséből. A lányoknál, eredményeik és felkészültségük okán, Nemes Irén és Horváth Katalin (mindketten a ZTE-ZÁÉV TK versenyzői) helye is biztos lehetett volna a válogatott keretben, azonban a szövetségi kapitány nem számol velük az ifi vb-n. Méghozzá azért, mert mindketten hiányoztak a közös felkészülésről, hiszen ez egy héttel megelőzte a Bajnokok Ligája négyes döntőjét, így a két játékos inkább saját együttese felkészülését részesítette előnyben, melyben mindketten alapemberek. A válogatott összeállításánál viszont létezik egy szabály, amely kiköti, hogy a közös gyakorlásokon a kerettagoknak részt kell venniük.

Vasárnap pedig már a felnőtteké lesz a főszerep, ugyanis a Roxy Teke Klubban és a Városi Sportcentrumban rendezik meg az országos vidékbajnokságot. Itt már az országos döntőbe jutás lesz a tét - a válogatott kerettagok csak az ob-n indulnak -, és több zalai tekéző is pályázik még a döntőbe kerülésre. A Roxy TK-ban a nők, míg a sportcentrum tekecsarnokában a férfiak lépnek pályára egyaránt 9 órától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!