Sport

2007.12.05. 03:29

Ahol mindenkit díjaztak

Zalaszentgrót (sj) - A versengés a lényeg, nem az eredmény. Ez volt a mottója a Zala megyei parasportnapnak, melyre tegnap került sor a kisvárosban.

Sámel József

A hatodik alkalommal megtartott programon - melyet Pálinkás Róbert, a megyei közgyűlés sporttanácsnoka nyitott meg - összesen százhúszan versenyeztek különböző sportágakban.

- Az aktuális problémákról, tennivalókról is tudunk szót váltani ilyenkor, ám a rendezvény egyértelműen a sportról szól - fogalmazott a szervezők részéről Szíver Krisztina, a Zala Megyei Fogyatékkal Élők Szövetségének főtitkára.

- Zalaegerszegről, Keszthelyről, Lentiből, Nagykanizsáról, Magyarszerdahelyről és Szlovéniából is érkeztek versenyzők, gyermekek és felnőttek - tette hozzá. - A sorversenyek, tréfás játékok mellett újdonságként zsámolylabda szerepelt a versenyszámok között. S természetesen foci, ami mindig népszerű. Az iskolák, s a szervezetek elsősorban azokat a diákokat, tagokat nevezik, akik más megmérettetésre nem jutnak el. Azért, hogy ők is megtudják, milyen jó hangulatúak, izgalmasak az ilyen programok. A lényeg a játék, eredményhirdetés nincs, mindenki egyforma ajándékot kap.

A házigazda Koncz Dezső Általános Iskola és Diákotthon igazgatója, Szabó Ildikó megerősítette ezt, mondván: a gyermekek egész évben készülnek erre a napra, célokat tűznek ki maguk elé:

- Örömmel, lelkesen vesznek részt mindenben, a sikerélmények pedig a lehető legtöbbet jelentik számukra.

Az ajándékok átadására délután került sor, a résztvevőket köszöntötte Császár József, a város polgármestere is.

A lényeg a játék, eredményhirdetés nincs, itt mindenki egyforma jutalmat vihetett haza.

Ezek is érdekelhetik