Sport

2007.01.31. 03:29

Listavezető emelők

Zalaegerszeg (ka) - Alighanem minden sportág sajátja, hogy a naptári év végét követően néhány héttel jelennek meg az előző évi ranglisták, melyek alapot adnak majd a soron következő versenyévadhoz. Így van ez a ZTE SK súlyemelői esetében is, akik közül többen is listavezetők.

Kerkai Attila

Természetesen ezen felül több előkelő helyezést is magukénak tudhatnak a zalaiak, így a felnőtteknél a 62 kg-ban Nagy Tibor a harmadik, Papp Péter a negyedik, az ifjúságiak mezőnyében a 94 kg-osok súlycsoportjában Karakai Tamás a második, Györkös Milán pedig a harmadik helyen áll. Ami az abszolút értékelést illeti, egy érdekességet is megemlített Vörös Zoltán, a ZTE SK szakágvezetője: a 69 kg-osoknál az első tíz között négy egerszegi súlyemelő található, akik közül Szanati a legjobb az ötödik helyezésével.

A csapatranglistán a felnőttek között a ZTE SK a második helyen zárt, míg az utánpótláseredmények tekintetében a zalai klub a hetedik helyen fejezte be az elmúlt évi versengéseket.

Ami az idei feladatokat érinti, Vörös Zoltán arról számolt be, hogy a versenyidény már február 24-én elkezdődik a területi kiválasztó viadallal, s itt lehet majd minősítést szerezni a későbbi diákolimpiai országos döntőre.

- Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben az idei országos bajnokságot a felnőttek számára már augusztusban megrendezik, ezért feszített lesz az első fél év - említette Vörös Zoltán. - A zalai rendezésű viadalok sorából kiemelkedik majd két májusi esemény, így a Kiss Róbert Emlékverseny és a harminchetedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi Göcsej Kupa, amelyre reményeink szerint ismét rangos mezőny gyűlik majd össze.

Vörös Zoltán arról is beszámolt, hogy a szövetségi kapitány jelölése alapján jelenleg öt ZTE-versenyző található a válogatott keretekben. Penczák Patrik a felnőtt és a junior keret tagja, Szanati Szabolcs az ifjúságiaknál élvezi a bizalmat, míg Bognár István, Györkös Milán és Karakai Tamás a Heraklész-program keretében került kiválasztásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!