Sport

2006.09.01. 02:29

Triplázó repülősök

Nagykanizsa (bb) - Izgalmas feladatokkal, fölényes hazai diadallal fejeződött be a III. Mura-Dráva Eurorégió Kupa a kiskanizsai repülőtéren. A hazaiak remekeltek és ezúttal is magabiztosan versenyezve kerültek az élre

Mórocz Zsolt

Számos gép, s napsütés fogadta azokat az ultrakönnyű repülősöket, akik a Kanizsa Sportrepülő Egyesület által szervezett kupán részt vettek. A két évvel ezelőtt rajtoló sorozatban a Zala megyei szárnyasokon kívül román, szlovén és horvát versenyzők is indulhatnak. Ezúttal is népes mezőny gyűlt össze, a keszthelyiek gond nélkül érkeztek meg, de a zalaegerszegiek nem vállalták a légi küzdelmeket. A viadal sajátossága a földközeli ügyességi repülés, mely szinte egyedülállónak számit az országban. Akadt is feladat bőven: levegőből célba dobás, célra szállás, gyorsulás, lövészet és az elmaradhatatlan kacsázás (a repülő a kerekével egy ponton érinti a földet, majd újra a magasba emelkedik). Egy gárdát két gép alkotott, a kanizsaiakat nem lehet megszorongatni sem, könnyedén vették az akadályokat, s hatalmas fölénnyel diadalmaskodtak. - Örülök, hogy ismét színvonalas versenyt hoztunk össze - így Ferinc Vince, a Motoros Könnyű Sportrepülők Országos Szövetségének elnöke. - A megyeszékhelyieket kivéve, mindenki, aki ígérte eljött. Szerencsére az időjárás sem szólt közbe, így az érdekességnek számító földközeli feladatokat nagy kedvvel végezték el az indulók. Annak örülök a legjobban, hogy tripláztunk, hiszen a vándorserleget a Solymosi Tibor, Ferencz Lajos és a Makár Ferenc, Rákos Gábor alkotta kanizsai legénység érdemelte ki. A kanizsaiak óriási előnnyel nyertek. Az ezüstérmet szlovéniai, a bronzot a románok akaszthatták a nyakukba. Majd a horvátok és a keszthelyiek következtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!