Sport

2006.09.09. 02:26

Schmitt maradt a MOB elnöke

Budapest (mti) - A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki rendkívüli közgyűlése úgy döntött, hogy nem hívja vissza elnöki posztjáról Schmitt Pált.

nincs nev

A közgyűlés egyetlen napirendi pontja volt a MOB hatékonyabb érdekképviseletének és érdekérvényesítési képességének helyreállítása, valamint biztosítása és mindezek érdekében a MOB elnökének visszahívása. Schmitt Pál MOB-elnök megnyitóbeszéde végén felajánlotta lemondását a rendkívüli közgyűlésen. Schmitt a júliusban ellene indult aláírásgyűjtést alkotmányellenesnek és diszkriminatívnak nevezte. A szavazáson a jelen lévő 141 tag közül 69 szavazott igennel és szintén 69 nemmel, 3 pedig tartózkodott. Az elnök leváltásához 50 százalék plusz 1 szavazat kellett volna.A közgyűlés berekesztésekor több tag jelezte, hogy a döntetlen eredmény miatt új szavazást kellett volna elrendelni. Gémesi György levezető elnök a 69-69-es szavazati aránynál úgy értékelte, hogy a fölvetett kérdés, miszerint vissza kell hívni a MOB-elnököt posztjáról, nem kapott megerősítést. Schmitt Pál a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón viszont úgy értékelte, hogy ő győzött: - Szoros eredmény volt, de nyertem. Remélem, ezután akik ellenem léptek fel részben politikai, részben más indíttatásból, félreteszik az ellentéteket, mivel immár harmadszor választottak meg titkos szavazással elnöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!