Sport

2006.07.10. 02:23

Remekeltek férfi párbajtőrözőink

Izmir (mti) - A párbajtőrző Kovács Iván pénte-ki sikere valamint a női párbajtőrözők és a férfi kardozók szombati ezüstjei után vasárnap aranyérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a törökországi vívó Európa-bajnokságon.

Mórocz Zsolt

Aranyvasárnappal ért véget a vívó Eb Izmir (mti) - A párbajtőrző Kovács Iván pénte- ki sikere valamint a női párbajtőrözők és a férfi kardozók szombati ezüstjei után vasárnap aranyérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a törökországi vívó Európa-bajnokságon. A Kovács Iván, Imre Géza, Boczkó Gábor, Fekete Attila összeállítású válogatott a fehérorosz, az ukrán és az orosz együttes legyőzésével jutott el a döntőig, ahol a lengyel alakulattal találkozott. A finálé a vártnál könnyebb győzelmet hozott, Kovács, Imre és Boczkó egyaránt parádézott, hamar eldőlt az elsőség. Az első nyolc asszóban nem kaptak ki a magyarok, sőt ebből hetet megnyertek. Az utolsó párharc előtt már 38-22 volt az állás, így az egyéniben győztes Kovács Iván kedvező helyzetben léphetett pástra a tavaly, Zalaegerszegen Európa-bajnok Tomasz Motyka ellen. Mivel csak két tussal kapott ki a gyakorlatilag tétnélküli párharcban, végül is fölényes győzelmet arattak a magyarok. Érdekesség, hogy egy éve lengyel diadal született egyéniben és csapatban is, most pedig mindkét aranyat a magyarok szerezték meg.Pénteken Kovács Iván győzött a párbajtőrözők egyéni számában. Szombaton két ezüst jutott a magyaroknak a női párbajtőrözők (Nagy Tímea, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka, Szász Emese) és a férfi kardozók (Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Lengyel Balázs) egyaránt a román válogatottól szenvedett vereséget a döntőben. Kovács Iván egyéni és csapatsikerével duplázni tudott Izmir (mti) - A párbajtőrző Kovács Iván pénte- ki sikere valamint a női párbajtőrözők és a férfi kardozók szombati ezüstjei után vasárnap aranyérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a törökországi vívó Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!