Decemberig kell egyezségre jutni a versenykiírás módosításáról

2018.09.24. 18:49

Teke: nyugvóponton, de a végleges megoldásra várva

Úgy tűnik, hogy megnyugszanak a kedélyek a férfi tekézők Szuper Ligájában. Országos ügy lett a megváltoztatott versenykiírásból, azonban elkezdődött a párbeszéd az érintett csapatok és a tekeszövetség vezetői között.

Kerkai Attila

Kékben a ZTK játékosai egy korábbi mérkőzésük zárásaként gratulálnak egymásnak és az ellenfélnek. A párbeszéd és a „békekötés” lesz az elkövetkező időszak feladata is Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Korábban hosszabb írásban foglalkoztunk vele, hogy a ZTK-FMVas is azon hét csapat egyike, amely nem ért egyet a Magyar Teke Szakági Szövetség új versenykiírásával, miszerint a férfi Szuper Ligában az alapszakasz két hatos csoportban zajlik. Emiatt az első három fordulóban meccsek maradtak el, ám a teljes „bojkott” nem lépett életbe. Pénteken a Szuper Ligában szereplő csapatok az alábbi tájékoztatást kapták a szövetségtől:

„A 2019-2020 évi bajnoki rendszerek lebonyolításáról a szövetség 2018. október hónapban megkezdi a tárgyalásokat, figyelembe véve a csapatok véleményét, a szakmai érveket, az NBC (a nemzetközi szövetség – a szerző) ajánlásait és előírásait. A következő évi lebonyolítási rendszerről legkésőbb 2018. 12. 15-ig dönt, s szükség esetén az ez évi versenykiírást annak megfelelően módosítja.”

A hétvégi forduló tehát a hatcsapatos csoportok mérkőzéseivel folytatódott, s vélhetően az ősszel be is fejeződik a bajnokság fele. A tavaszi menetrend a szövetséggel folytatott tárgyalások kimenetelétől függ, ezt Takács László, a ZTK-FMVas elnöke is megerősítette érdeklődésünkre. A címvédő egerszegiek az új bajnoki kiírást – ebben a formában – korábban határozottan elutasították. Azt kérdeztük az elnöktől, végleg letették-e a „fegyvert”, vagy csak átmeneti a mostani állapot.

Kékben a ZTK játékosai egy korábbi mérkőzésük zárásaként gratulálnak egymásnak és az ellenfélnek. A párbeszéd és a „békekötés” lesz az elkövetkező időszak feladata is Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

– Azt gondolom, hogy a szövetség közleménye kerek, amiben minden benne van – mondta Takács László. – Az is lehet, hogy megváltoztatja a mostani kiírást, de az is, hogy kitart mellette. Az tény, hogy most nyugvópontra került az ügy a jelzett decemberi határidőig. Mi mindenképpen eredménynek tekintjük, hogy tárgyalóasztalhoz ülnek velünk, és a csapatok véleményét is kikérik már. A tárgyalásaink során viszont kitartunk eredeti céljaink mellett, vagyis, hogy álljon vissza a korábbi, oda-visszavágós bajnoki rendszer. Jóllehet, mindenki csak a férfi Szuper Ligáról beszél, de nem csak erről van szó. A versenykiírás számos más pontban is megváltozott a csapatokkal történt előzetes egyeztetés nélkül, s ez érinti az alacsonyabb osztályokat is. Mindenesetre eredményt értünk el, hiszen tárgyalni fogunk.

A ZTK-FMVas bajnokcsapatként a jövő héten a zágrábi Világkupán képviseli majd a magyar színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!