diákolimpia

2021.11.11. 19:44

Három zalai klub is érmet szerzett a szigetszentmiklósi karateversenyen

Az előző heti, Hungarian Open nemzetközi WKF-karateverseny után a mezőny egy része visszatért Szigetszentmiklósra, ahol ezúttal a diákolimpia országos döntőjét rendezték meg. A zalai klubok képviselői is így tettek, majd szép sikerekkel térhettek haza.

Kerkai Attila

A megyeszékhelyi ZSKE érmesei és pontszerzői, hátul (balról) Dömötör Dávid edző, Veilinger Ádám, Lőcsei Fanni Lili, Molnár Tamás edző. Alul Djordjevic Verko, Darók Izabella

Forrás: Zalai Hírlap

Az egerszegi Toriki KHKE csapatából négyen vettek részt a WKF-diákolimpián. Az elmúlt időszak betegségei és sérülései ellenére helytálltak a fiataljaik ezen a rangos eseményen, hiszen három bronz­érmet és egy ötödik helyezést szereztek. Az A kategóriában, azaz a haladók mezőnyében Osbáth Hanna (+54 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott, testvére, Osbáth Lora (+54 kg) nagyon szoros mérkőzéseken apró hibák miatt lemaradt a dobogóról, kis szerencsével gyarapodhatott volna még az érmek száma. A C kategóriában induló Farsang Attila (–55 kg) a népes mezőnyben lelkesen és energikusan küzdött, igaz, még nagyon hiányzott a tapasztalat, de így is nagyon megérdemelt bronz­éremmel térhetett haza. Pekovics Jázmin (B kategória, +43 kg) ) mérkőzései körmérkőzéses formában zajlottak, ő egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel szintén bronzérmet szerzett. Takács Ferenc edző szerint nincs miért szégyenkezniük, hiszen az erős mezőnyben sikerült érmeket szerezniük versenyzőiknek.

Az egerszegi Torikiből balról Osbáth Hanna, Pekovics Jázmin, Takács Virág Vivien edző, valamint Farsang Attila és Osbáth Lora
Fotó: Zalai Hírlap

A szintén megyeszékhelyi Zalaegerszegi Shotokan Karate SE tanítványai is nagyon eredményesen szerepeltek, a ZSKE az összesített ponttáblázat alapján – a nyugati régió legjobbjaként – a 17. helyen végzett. A 2005–2006-ban születettek haladó kategóriájában (A) Veilinger Ádám nagyszerű taktikai és fizikai felkészüléssel az elődöntőben és a középdöntőben is nyerte a meccsét. Később a döntőben is a maximumot hozta, és megszerezte az aranyérmet. Djordjevic Verko 2009–2010 (A kategória) formagyakorlatban bronzérmes, míg kumitében ezüstérmes lett. Lőcsei Lili (2007–2008-as korcsoport) formagyakorlatban a versenye második legmagasabb pontszámát érte el, de a szabályrendszernek köszönhetően csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Darók Izabella a 2011–2012 és korcsoportban kumitében az első mérkőzését elvesztette, de a vigaszágon továbbjutott két nyert mérkőzéssel, és szintén a harmadik helyen végzett. Molnár Tamás edző tanítványai közül (haladó, A kategóriában) kumitében (2007–2008, 54 kg) Horváth Jókus Vivien ötödikként végzett, a C kategóriában Nagy Kata (43 kg) szintén ötödik lett, Soós Bercel (–50 kg) pedig negyedikként zárt.

A megyeszékhelyi ZSKE érmesei és pontszerzői, hátul (balról) Dömötör Dávid edző, Veilinger Ádám, Lőcsei Fanni Lili, Molnár Tamás edző. Alul Djordjevic Verko, Darók Izabella
Fotó: Zalai Hírlap

Az 52 egyesület mintegy 500 versenyzője között ott voltak a Keszthelyi Zen Shotokan Karate SE versenyzői is. Partics Roland Hunor és Mialkó Zsuzsanna Lilla felkészítő edzők tanítványainak a felkészülése eredményes volt, de nagyon kevés lehetőségük volt versenyeken is indulni. Dobogós versenyzőjük nekik is lett, hiszen az utánpótlás-kategóriában (C), a 2011–2012-es korosztályban Mayerhoffer Méri a második helyen végzett.

Középen a keszthelyi Mayerhoffer Méri, mellette edzői, Partics Roland Hunor és Mialkó Zsuzsanna Lilla
Fotó: Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!