Sormás

2016.04.06. 11:32

Jól dolgoztak a gazdák - Borverseny Sormáson

Sormás – Az önkormányzat borversenyre várta a településen élő szőlőtermelő gazdákat. A bírálatra 18 termelőtől 35 borminta érkezett, ebből 15 vörös, illetve rozé, valamint 20 fehér nedű.

Benedek Bálint

A bíráló bizottság a keszthelyi Da Bibere borrend tagjai közül Nink Károly, Horváth Miklós, Czinki Ferenc voltak. A zsűri elnökét, Nink Károlyt meglepte a jó eredmény, a sormási szőlőtermelők az átlagnál is jobb borokat készítettek. Kiemelte: az elmúlt évben az időjárásnak köszönhetően jó cukrokban és savakban gazdag termést szüretelhettek a gazdák.

Pőcze Edit polgármester a győztes Gál Lajos gazdának gratulált

–  Emellett nagy figyelmet kellett fordítani a szüret helyes időpontjának megválasztására, a savak, ízek, aromák összhangjának a biztosítására – folytatta Nink Károly. –  A sormásiakat emiatt szintén dicséret illeti.

A szakértők a 35 mintából 6 arany, 18 ezüst és 11 bronzminősítést osztottak ki. Az aranyérmes borok közül Gál Lajos savignon blanc bora első helyen végzett, a második helyezett Mátyás József vegyes fehér bora, a harmadik az Antal Pince Zweigelt bora lett. A közönségdíjat szintén az Antal Pince Zweigelt bora vitte el. A jó hangulatért az újonnan alakult Sormási Dalkör színes nótacsokra felelt.

Címkék#borverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!