Sormás

2015.08.14. 14:21

Ultimátumot adott a Jobbik a kormánynak a sormási befogadó tábor ügyében

Nagykanizsa - Gábris Jácint, a Jobbik helyi képviselője, nem örül, hogy külföldiek is bérelhetnek zártkerti ingatlanokat. A képviselő emellett külön beszélgetést is kezdeményezett a szerdai közgyűlést követően a sormási befogadó tábor ügyében.

Pásztor András

Mint azt Gábris Jácint elmondta: az elmúlt időszakban több földbérleti szerződés felülbírálata került a képviselő-testület elé, melyek közt olyanok is akadtak, ahol a helyi földbizottság állásfoglalásával szemben, a közgyűlés engedélyezte külföldi állampolgároknak a zártkerti ingatlanok bérlését.

- Nem értem miért kell felülbírálni a szakemberekből álló helyi földbizottságok álláspontját, ráadásul a testület legutóbb úgy döntött, hogy a jövőben már nem is a testület, hanem a polgármester bírálja felül ezeket a kérdéseket - mondta a Jobbik képviselője, aki a legutóbbi közgyűlésen külön kérte, hogy a testület ejtsen szót a Sormásra tervezett befogadó állomásról.

- Úgy érzékeltem, két dologban konszenzus volt, egyrészt senki sem örül annak, hogy Sormáson ilyen tábort alakítanának ki, másfelől pedig a lakosság nyugalmának megóvása érdekében mindent meg kell tenni - fogalmazott Gábris Jácint, aki jelezte: a Jobbik augusztus végéig ad határidőt a kormánynak a hatékony cselekvésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!