Sormás

2015.08.14. 13:56

Kérdések a sormási táborról - Teleki László sajtótájékoztatzója Nagykanizsán

Nagykanizsa - Az Orbán kormány hatalmi politikája diktátumokra épül, nem a társadalmi egyeztetésre - mondta augusztus 14-én Teleki László, szocialista országgyűlési képviselő.

Pásztor András

Mint azt a sajtótájékoztatón Teleki László elmondta: Orbán Viktor korábban a kanizsaiakat sem kérdezte meg, hogy milyen fejlesztéseket, illetve beruházásokat szeretnének, s most a tervezett ideiglenes befogadó tábor kapcsán a sormásiak véleményére sem kíváncsi.

- Nagyon is csodálkozom, hogy a fideszes többségű kanizsai városvezetés sem szólalt még meg ebben az ügyben, holott nyilvánvaló, hogy a városnak is lesz majd feladata a menekültek egészségügyi ellátása terén vagy éppen a rendfenntartás kapcsán - jelezte Teleki László, aki hozzátette: a minap 11 kérdést juttatott el a belügyminiszternek, melyekre válaszokat vár. - Szeretném tudni, hogy miért pont Sormást jelölték ki az ideiglenes befogadó állomás helyszínéül, s miért nem a meglévő befogadó állomások bővítésével oldja meg ezt a kérdést a kormány? Jó lenne azt is tudni, hogy miként működik majd a befogadó állomás, s hogy milyen biztonsági szabályok lesznek érvényben?

Kérdésre Teleki László elmondta: a levélben megfogalmazottakat nem egyeztette a párttal, azt Kanizsán élő parlamenti képviselőként írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!