SÉTA

2012.08.27. 06:11

A HVG évtizedei

Valamikor a rendszerváltás körül létrejött egy hetilap. Liberális, közgazdasági, közéleti, politikai. Vagyis HVG.

Zalai Hírlap

Ez a lap az idők folyamán fejlődött, terjeszkedett, s százezrek közelébe férkőzött. Politikai botrányok övezték az életét, mégis országszerte a legszínvonalasabb, leghitelesebb lapok egyike. Nem kötődik egyik párthoz sem, függetlennek vallja magát, s ezt az ígéretet a cikkek teljesítik is. Hétről hétre készülnek lapszámai, egy esetet kivéve: a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás. Ekkor egy majdnem teljesen új lapszám elkészítése várta a szerkesztőséget. Ebben a szerkesztőségben találhatunk számos Pulitzer-emlékdíjas újságírót, ami csak tovább emeli az amúgy is magas színvonalú újság rangját.

A Sétatábor második napján a visszatérő Ács Péter és Bedő Iván vezetett be minket a HVG történetébe a kezdetektől, a botrányoktól egészen a mai napig, a sikerekig. Híres sztorik kerültek elő az elmúlt évek közéleti szereplőiről, s szó esett a kihagyhatatlan címlapokról is. Ez az, amitől a HVG az, ami. Ettől egyedi és pótolhatatlan. Abszurd, humoros grafikák, amelyekből kiállítás is nyílt a Műcsarnokban és az egész országot bejárta. Utal, de nem mond ki. Ez maga a sajtóművészet. Ez maga a HVG.

Vass Alexandra
Kölcsey Ferenc Gimnázium, Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!