SÉTA

2016.12.19. 15:15

Gönczi Ferenc: az iskola névadója

November végén névadóra emlékezve tartottuk a Gönczi-napot.

Fontos ez gólyáink számára, ők ekkor válnak igazi Gönczisekké . Az ünnepség folyamán a diákokkal ismertették Gönczi Ferenc életútját, majd zalai népdalokat hallhattunk diáktársaink előadásában. A rendezvény a Gönczi-versenyek eredményhirdetésével és a díjkiosztóval zárult. A legeredményesebbek könyvjutalomban és oklevélben részesültek, melyet intézményünk igazgatónőjétől, Árkovicsné Pezzetta Claudiától vehettek át. A nap folytatásaként a 11. évfolyamosok két előadáson vettek részt. A téma nem volt ismeretlen, hiszen ez a tanév a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében zajlik. A tanév folyamán a tanulók előadásokon vehetnek részt, és kreatív feladatok révén testközelből is megtapasztalhatják, mi mindenre jó a feleslegesnek tartott, kidobásra szánt holmi.

Tüske Bálint 12.b osztályos tanuló Gönczi életéről szólt
Fotó: Gönczi gimnázium

Szeptemberben az osztályok azt a feladatot kapták tanáraiktól, hogy öltöztessék fel tantermüket. Feltételként megszabták, hogy csak újrahasznosított tárgyakat használhatunk fel a díszítéshez. Először megrémültünk: Mit lehet kitalálni?! . Aztán jöttek a jobbnál jobb ötletek. A PET palackoktól kezdve az autógumikon át a gyufák felhasználásáig meglepően ötletes és ízléses művek jöttek létre. A versenyt végül a 11. b osztály nyerte meg, jutalmunk egy hatalmas torta lett.

Következő állomás a karácsony előtti adománygyűjtő program december 21-ig játékokat és tartós élelmiszereket gyűjtünk a rászorulóknak.

Mikó Fruzsina 11.b
Gönczi gimnázium, Lenti

Címkék#SÉTA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!