Németh Márk és Városi Gellért 11. H osztály

2019.11.21. 07:00

Techtogether Junior – ötödik helyezés

November 11-én rendezték meg a Városi Sportcsarnokban a Techtogether Junior vetélkedőt, amin iskolánk csapata is részt vett.

ZSZC Munkácsy Mihály SZG és SZKI, Zalaegerszeg

A Munkácsy-szakgimnázium csapata

Fotó: Munkácsy

Izgalmas, szoros verseny alakult ki a 16 csapat között. Mindenki kapott egy számot és egy betűt, utóbbi arra szolgált, hogy az iskolai csapatokból vegyes csapatokat is szerveztek, és közösségépítő feladatokkal segítették az ismerkedést, együttműködést.

Voltak, akik az ügyességi feladatokat végezték, voltak, akik a különböző standokat járták, és az ottani feladatok megoldásával szerezték a pontokat a csapatuknak. Az aláírás-gyűjtögetős, szelfizős programokon kívül be kellett mutatni az előre elkészített prezentációs – videós – feladatot is. Nagyon érdekes, izgalmas, elgondolkodtató gyakorlatokat készítettek a szervezők. Az egyes állomásokon minden kiállító a saját profiljához tartozó feladatot készített, amit aztán valamennyi csapat megpróbált forgószínpadszerűen megcsinálni. Minden standnál pontokat kaptunk, amit aztán a végén összesítettek, és így alakult ki a végső sorrend. Közben természetesen a szervezők biztosították az ételt és italt is a versenyzőknek.

A Munkácsy-szakgimnázium csapata
Fotó: Munkácsy

A legutolsó feladatot külön kiemelném amiatt, mert ez volt a legviccesebb: az azonos betűt kapott versenyzők közül egy-egy főnek elmondtak egy mondatot, amit tovább kellett adni a többi csapattársnak. A végén az utolsó emberek pedig hangosan elmondhatták, hogy mi is jutott el hozzájuk. Vicces volt, ahogy a hosszú, bonyolult mondatból a végén milyen kis rövid – sok esetben az eredetitől teljesen eltérő – információ maradt.

Iskolánk csapata 5. helyezést ért el. Nagyon örültünk ennek, és főleg annak, hogy jó hangulatú, igényesen szervezett rendezvényen lehettünk. Mindenki nagyon jó élményekkel tért haza, rengeteg hasznos információval gazdagodtunk, és bízunk abban, hogy a következő tanévben is lesz lehetőségünk részt venni a Techtogether Junior vetélkedőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!