Mészáros Aliz 11. b

2019.11.28. 07:00

„Szeretek szeretni, térkép vagyok”

Szeretek szeretni, de utálom, ha én szeretek, amennyire csak lehet, más nem küzd értem. Talán túl könnyen szereznek az emberek hozzám férést. Nem jelentek kihívást. Csak hagyom, hogy átfussanak rajtam anélkül, hogy engedném.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium

Elvesztettük a szerelem művészetét, mert elkezdtük látni a műt a művelő helyett, azt, kinek szemében az érték megremeg. Elkezdtünk félni attól, hogy ha nem alkotunk valamit, senki nem szeret. De megjegyzem, ha mindenki a múzeumban végzi, senki nem foglal majd előtted helyet, és ámul rajtad, mert ők is csak a falon lógva várják a látogatókat. Nem vesszük észre, hogy a puzzle-darabkákat összevissza téve, rosszul alkottuk meg a szerelemről a képet. Kilélegzünk, belélegzünk, de arra nincs energiánk, hogy kimondjuk, szeretjük egymást.

Talán térkép vagyok. Ahhoz, hogy az emberek tudják, a következő utuk merre vezet. Majd összegyűrnek, utolsó pillantást vetve arra, hol jártak és továbbhaladnak. Elhagynak, és látják, ahogy elveszek saját magamban. Látják, ahogy biztonsági öv nélkül hajtom magam , ahogy szabad vágtába és pilóta üzemmódba kapcsolok, és azt hiszik, minden rendben, hisz nem látszik, hogy nem én irányítom az útvonalam. Csak haladok, amerre a rejtélyes út vezet. Ahol mások átgázoltak rajtam, a következők mindig megtalálták a jól kitaposott ösvényeket, a lerombolt tájat, a megtört lelket, mi színt vitt a térképbe. Mindig megtalálják a már azonosíthatatlan és felismerhetetlen felszínes boldogságot. Nem feladtam. Megpihentem. A hamisság felemészt. Hogy meg kell felelnem a megfelelhetetlen követelményeknek, hogy álarc alá ássam arcátlan alázatom, hogy ne maradjak senki, csak az. Akinek a társadalom elfogad. Próbálok hinni a mának. Hogy nem tűnünk el este együtt a nappal. Hogy a legsötétebb éjszakán is körülragyogjuk az égboltot, és nem veszünk el a múltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!