Kovács Elizabet - 9. Ny

2019.11.07. 07:00

Gólyaavató az Adyban

Van egy nap, melyet minden középiskolás vár és fél is tőle. Ez a 9. Ny 1. életében október 11-én jött el, amikor hivatalos gólyái lettünk az iskolánknak.

Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Zalaegerszeg

Eltolni az iskolát? Játékos erőpróba az udvaron Fotó: Ady-iskola

Mint „művészlelkek”, igyekeztünk minden feladatban helytállni. Többek között szeretett osztályfőnökünk, Ági néni hasonmásaiként léptünk be az iskola kapuján, egy napon át az ő személyében jártunk-keltünk.

A gólyaavatón az egyik legnehezebb feladat, melyet a szervező osztály készített nekünk, az iskola épületének „eltolása” volt, de ezzel is megbirkózott a csapatunk.

Eltolni az iskolát? Játékos erőpróba az udvaron Fotó: Ady-iskola

Gyakorta hallani, hogy a gólyák avatása valójában egyfajta megalázás, amin minden kezdő középiskolásnak túl kell esnie. Ez esetben azonban cseppet sem éreztük magunkat kínosan, tekintettel voltak ránk fizikai képességeinket és lelki erőnket illetően.

A feladatok között voltak könnyebbek, nehezebbek is. Olykor a csapat munkájára volt szükség, de volt egyéni feladat is, így mindenki bemutatkozott, ki a konyhában való jártasságával, ki a szobrászatban, ki a versírásban és volt, aki a hangjával.

Igazán jó versenyt csak igazán jó ellenféllel lehet játszani. A 9. Ny. 2. nagyon jó és példaértékű munkát végzett, egy hajszálon múlt a győzelem. Egy-egy feladatnál teljesen reménytelennek tűnt a fölényünk. Úgy álltunk hozzá, ha mi veszítünk, takarítani fogunk, de ezzel is jó csapatmunkát és szép délutánt tudtunk volna magunk mögött.

Az egész verseny alatt nem voltunk biztosak a pontszámainkban, ezért kiszámíthatatlan volt, hogy hogyan is teljesítettünk a feladatokban. Alig vártuk, hogy a táblák megforduljanak. A végeredmény igazán meglepett bennünket. A mikrofonban elhangzott az a bizonyos mindent eldöntő mondat: „Az idei 2019-es adys gólyaavató győztese nem más, mint a 9. Ny. 1. osztály!”

Különös érzés fogott el minket, szokatlan, de remek érzés. A Queen egyik legszebb dalára egymásba karoltunk és torkunk szakadtából énekeltük, hogy mi vagyunk a bajnokok. Közösen kóstoltuk meg az ajándék tortánkat is, ami nagyon ízletes volt, és ez tett pontot az i-re.

Ez a nap az egyik legjobb nap volt az osztály életében. Kívánjuk, hogy a minket követő diákok is hasonló lelkesedéssel és a megérdemelt jutalommal tegyék szebbé gimis életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!