Gyenge Dániel 11. A

2019.12.05. 07:00

A Szent Korona nyomában járva

Az Oktatási Hivatal 2019. tavaszán vetélkedőt szervezett a koronázási jelképeink történetéből. Sikeresen vettem az akadályokat, bejutottam az országos döntőbe, jutalmul részt vehettem egy kiránduláson.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

A közösség, melynek körében utazásomat töltöttem, a minimális ismeretség ellenére barátságos és közvetlen volt, amit természetesen én is viszonoztam, és sikerrel építettük együtt társaságunkat. A szaktekintélyek jelenléte sokat jelentett számunkra, nagy megtiszteltetés volt együtt kirándulni Pálffy professzor úrral és Száray tanár úrral. A helyszíneken kiváló ismeretterjesztők, muzeológusok, idegenvezetők társaságában bővíthettük ismereteinket melyek a kirándulás tanulmányi jellegét erősítették. Bár én mindegyik helyszínen jól éreztem magam, leginkább a Parlamentet tenném az első helyre az épület szépsége miatt, s azért, mert a nemzet templomában, törvényhozóink munkahelyén lenni olyan érzés, mely nem mindennapi, felejthetetlen élmény. A következő helyre Esztergomot tenném, hiszen a bazilika, ahol jártunk, az ország egyházfőinek temetkezési helye, és azáltal, hogy az altemplomot is meglátogattuk a szülővárosomhoz is kötődő Mindszenty József hercegprímás és érsek most már zarándokhellyé vált sírhelyével együtt, szinte közvetlen közelségbe hozott engem a magyar történelem egyik legnagyobb alakjához, akire mi egerszegiek érdemeinek és munkájának révén büszkék vagyunk.

Szeretném ezen rövid fogalmazás sorai között megköszönni mindazon tengernyi ajándékot, melyben részesültünk versenytársaimmal együtt. Összességében szórakoztató, számos ismeretet nyújtó, tájékozottságunkat bővítő, izgalmas kiránduláson vehettem részt, mely hozzájárult ahhoz is, hogy olyan emberekkel találkozzak, akiknek társaságában remekül éreztem magamat, és bizton mondhatom, ezen alkalom nélkül nem épülhetett volna fel az a közösség, mely a közös érdeklődés révén kovácsolódott össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!