Németh Márk - 11. H

2019.11.07. 07:00

A lelkész és a családapa

Október 17-én három vendég érkezett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaihoz, azaz hozzánk. A nap folyamán több előadást hallgathattunk meg olyan személyektől, akik különösen nehéz élethelyzetekben voltak kénytelenek helytállni. Kálinger Roland százados, a több missziót is megjárt tábori lelkész mutatta be egy pap feladatait a fronton. Rengeteg érdekes történetet, képet és tárgyat hozott nekünk, illetve mesélt olyan komoly dolgokat is, ami egy átlagember legrosszabb rémálma, ám az atya átélte ezeket.

ZSZC Munkácsy Mihály SZG és SZKI Zalaegerszeg

Kálinger Roland a tábori lelkész feladatairól szólt Fotó: Munkácsy-isk.

Holló András, a kerekesszékben élő családapa elmesélte a történetét, azt, hogy az örökmozgó tánctanár életét hogyan alakította át egy motorbaleset, és felhívta a figyelmünket arra, hogy az élet egy pillanat alatt megváltozhat. Rávilágított arra, hogy soha sem késő új életet kezdeni. Horváth Kristóf, a drogfüggőségből kigyógyult fiatalember is megosztotta velünk a tapasztalatait. Elmondta, eleinte nem hitt abban, hogy a vallás, a hit erőt adhat, átsegíthet a nehéz helyzeteken, ám a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a hit ereje mi mindenre képes.

Kálinger Roland a tábori lelkész feladatairól szólt Fotó: Munkácsy-isk.

A Rád találtam Dicsőítő Csoport pedig könnyűzenei egyvelegével, majd pedig megindító, mély gondolatokat közvetítő dalokkal zárta a hagyományteremtő szándékkal megvalósított napot.

Nagyon megrendítő és egyben felemelő volt valamennyi előadás. Köszönjük nekik, hogy megmutatták, hogy a hit milyen nehéz időkben is képes a legnagyobb támasz lenni. Köszönjük a sok-sok tanácsot és biztatást! Köszönjük, hogy hívőnek és nem hívőnek egy-aránt útmutatást adtak a problémák leküzdéséhez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!