Jakus Kíra 10.B

2019.11.14. 07:00

A bolygó védelmében

Élő bolygónk a pusztulás felé tart, okozói nagy részben mi magunk, emberek vagyunk.

ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 

Rengeteget hallunk, látunk, olvasunk az éghajlatváltozás veszélyeiről és Földünk erőforrásainak hihetetlen mértékű elhasználásáról. A gyárak, vállalatok szerepe is hatalmas, de egyéni felelősségünk is jóval nagyobb, mint gondolnánk. Nem tudunk lemondani a kényelemről, rohanunk, és elsiklunk az apró dolgok mellett, melyekre figyelve segítenénk bolygónkat jobbá tenni. Földünk édesvízi élőhelyeinek 87 százaléka eltűnt az emberi tevékenység következtében.

Ezt akarjuk? Hány növény- és állatfaj pusztulását okoztuk? A szakadék felé rohanunk, ez a szakadék nem csak minket, az egész bolygót elnyeli – az ember hanyagsága miatt. Megéri? Mikor vesszük észre, hogy nem tudunk tovább nyújtózkodni, és elveszünk? Egy Földünk van! Szebb hellyé kellene tennünk, és nem egyre hatékonyabban pusztítani! Csak egy mozdulat lenne felvenni vagy el nem szórni a szemetet, fát ültetni, szelektíven gyűjteni a hulladékot. Ezek apróságok, de csodákra képesek! A bolygónk éltet minket, mi pedig leszívtuk minden energiáját. Ideje jóvátenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!