Sárhida

2011.11.29. 10:15

Szépkorúak köszöntése Sárhidán

November 27-én, vasárnap tartotta a település önkormányzata az idősek napját, amikor is a nyugdíjasait a kultúrházban megterített asztaloknál látta vendégül.

Mázsa Ferenc


A program előtt a szabadtéri betlehemnél, szépszámú érdeklődő előtt gyújtottuk meg az adventi időszak első gyertyáját. Mázsa Ferenc polgármester ünnepi beszédében kifejezte tiszteletét az idősek iránt, tekintetbe véve a mögöttük álló dolgos életet és a bennük felgyülemlett élettapasztalatot. Szólt arról, hogy miképp találhatnak egymásra mai korunkban a fiatalok és az idősek. Kiemelte az idősekkel szembeni türelem fontosságát, hiszen ők is azok voltak velünk, gyerekekkel és most nekünk kell visszaadni ezt az ő „második gyerekkorukban”.

Külön öröm volt, hogy településünk legidősebb polgára, a 101 éves Doszpoth Boldizsárné, Irén néni is részt vett a rendezvényen és köszöntöttük a nemrégiben 90 életévét betöltő Horváth Zoltánné, Annus nénit is.

A nap során színpadra léptek az óvodások, majd az iskolások, akik alkalomhoz illő műsorszámokkal és mesékkel szórakoztatták a nagyszülőket, akik közül többen elérzékenyültek a kedves szavaktól.

Az igazán tartalmas és szép műsorból nem hiányozhattak a táncosok sem, a West Dance Tánccsoport műsorának ismét sokan örültek és fergeteges sikert aratott a nemrég összeállt Pom-Pom Lánycsoport is. Már hosszú évek óta rendszeres fellépője az idősek napi műsornak a Sárhidai Dalkör, ez alkalommal a produkciójukban egy nagyon szép gondolatokat közreadó műsorszám mellett a humor sem hiányozhatott, mellyel önfeledt nevetést varázsoltak a vendégek arcára. A sikeres műsor után következett a finom vacsora, mely után a résztvevő idősek karácsonyi ajándékként szaloncukrot kaptak. A program jó hangulatú beszélgetéssel és tánccal zárult este 10 óra körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!