Véget értek a hallgatói véradó hetek

2023.05.22. 17:00

Óriási siker, majdnem 1500-an adtak vért!

Sikeres volt az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) és a Magyar Vöröskereszt (MVK) közös kampánya, a felsőoktatási véradó hetek, tette közzé a két szervezet.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az egyhónapos, május közepén zárul kampány alatt harmincnál több felsőoktatási intézményben szervezett az OVSz és az MVK véradást, illetve a vérellátó intézetekben és egyéb véradó eseményeken is adhattak vért a hallgatók. A kampányban 1436-an nyújtották karjukat, közülük 386 volt az első véradó. A legtöbb, 214 hallgató a Szegedi Tudományegyetem képviseletében jelentkezett véradásra. A kampányhoz kapcsolódott nyereményjáték is, amiben a nyár legnagyobb fesztiváljaira kaptak jegyeket, bérleteket a szerencsések. Az akció egyben kiemelt programja volt az egész évben zajló felsőoktatási véradóversenynek, ami tovább folytatódik, egészen év végéig támogathatják a hallgatók véradásukkal intézményeiket, zárult a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!