Mementó

2023.05.18. 11:00

Emlékkövet avatnak Siklósi Vilmosnak Zalaszentgróton

Május 21-én, vasárnap 10 órakor avatják fel a zalaszentgróti izraelita temető előtt a zalaegerszegi zsidó hitközség 2020-ban elhunyt elnöke, Siklósi Vilmos életműve előtt tisztelgő emlékkövet, amely az egykori elnöknek a zalai zsidó temetők felújításában játszott fontos szerepére is emlékeztet.

Arany Horváth Zsuzsa

Az avatáson beszédet mond a város polgármestere, Baracskai József, köszönetet mond Siklósi Judit, az özvegy, a Béke-Shalom Baráti Társaság zalaegerszegi szervezetének elnöke. A művelődési központban 11 órakor nyitják meg az egykori izraeli miniszterelnök Golda Meir életét felidéző vándorkiállítást, majd bemutatják a "Hű marad egy" címmel megjelent, Siklósi Vilmos hitközségi, közéleti, kultúraszervezői működését taglaló kötetet, melyben számos ismert zalai személyiség idézi fel a közös munkakapcsolatot. A könyvet Szántóné dr. Balázs Edit egyetemi docens ajánlja. A műsorban közreműködik Farkas Gergő színész, Varjasi Gábor és Lőrincz Kálmán pedig zenei blokkal járul hozzá az ünnepélyességhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!