indokolt a mielőbbi felújítás

2021.11.29. 21:00

Felújításra szorul a közműrendszer Zalalövőn

A megye egyik legrosszabb állapotban lévő vízi közműve a zalalövői, ezért is lenne indokolt a mielőbbi felújítása. Az ivóvíz-használati díjból képződő karbantartási alap azonban a teljes körű rekonstrukcióhoz nem nyújt elegendő fedezetet.

Gyuricza Ferenc

Erről is szó esett az önkormányzat csütörtök esti ülésén, amelyen a szolgáltató képviseletében Dzsudzsák Ferencné üzemeltetési igazgató válaszolt a kérdésekre. A program elindítására ugyanakkor volna lehetőség, hamarosan rendelkezésre áll ugyanis egy célirányos pályázat, amely 30 százalékos önrész biztosítása mellett fedezetet nyújthat a közműrendszerek felújítására. Az üzemeltetési igazgató elmondása szerint a Zalavíz Zrt. ezt a lehetőséget szeretné igénybe venni Zalalövő esetében is, az azonban még nem tisztázott, hogy nyertes pályázat esetén az önrészt a szolgáltató vagy a város biztosítaná, esetleg közös megoldásban gondolkodnának. Szóba került a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjpályázat is, aminek lehetőségét ez évben is kevesen használták ki, pedig az állam öt-, míg az önkormányzat hétezer forintos támogatást nyújt a kedvezményezetteknek, és a pályázat feltételeit is megkönynyítette a képviselő-testület. Az ülés további témáiról később számolunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!