Rezi

2016.05.10. 14:13

A várbarátok túrája

Rezi - A község önkormányzata idén is megrendezte a hagyományos Rezi Vártúrát, amit először 29 évvel ezelőtt indítottak útnak lelkes helyi várbarátok. A túráról Tafota Istvánné küldött beszámolót.

Civil Tudósítónktól

A rendezvény fontos célja a település és a környék értékeinek megismerésén túl a természethez való közeledés, környezetünk megismerése és megóvása, a testi, szellemi felfrissülés, mindez játékos és sportos formában.

A túra reggel 9-kor indult az általános iskolától, csodálatosan szép, csendes és tiszta időben, szép számú résztvevővel. 19 csapat nevezett, összesen 176-an teljesítették a távot és az útvonalon lévő állomások feladatait. Az első állomáson zsákba kellett dobni rongylabdával, a másodikon gyógynövényeket felismerni, a harmadikon elsősegélynyújtási feladatokat megoldani, majd kötelet mászni, helyismereti kérdésekre válaszolni, helyi borászok érmes borait és Rézi néni szörpjeit felismerni, a térség barlangjairól és kőzeteiről számot adni, a végállomás témája pedig maga a cél, a Rezi vár volt.

A túra vidám hangulatban zajlott, ehhez hozzájárultak a Rezi Várbarátok Köre Egyesület tagjai és a Balatoni Múzeum munkatársai, fiataljaink, akik lelkesen vezették le az állomások feladatait, és természetesen maguk a túrázók is, akik partnerek voltak ebben a játékos-sportos vetélkedőben. Köszönet illeti a Rezi Községi Polgárőr Egyesület helytállását, az autók őrzését.

Sajnos az eső később megeredt, de így is kiváló volt hangulat.

Ezek is érdekelhetik