Resznek

2016.11.24. 20:05

Bővült a kapacitás - Hűtőkamrában tudják elraktározni az árut

Resznek - Tovább bővültek a Start közmunkaprogram keretében sikeresen zajló mezőgazdasági projekt tárgyi feltételei a településen.

Gyuricza Ferenc

Ezúttal az önkormányzat egy hűtőkamrát vásárolt, ami a falu polgármestere Kercsmár István szerint a tárolás, tartósítás és feldolgozás lehetőségeit is megalapozza.

- Nagyon szép eredményeket értünk el a mezőgazdasági projektben, de a tárolási lehetőségeink eddig korlátozottak voltak - mondta a polgármester.

- Ha nem tudtuk értékesíteni a frissen leszedett árut, el kellett gondolkodnunk azon, hogy mit kezdjünk vele. Most ilyen jellegű problémáink már nem lesznek, a hűtőkamra révén ugyanis jelentősen megnő a frissen tartás időtartama.

A két részre osztott, összesen 18 négyzetméter alapterületű kamra befogadóképessége 45 légköbméter. Kercsmár István szerint ez nemcsak arra elegendő, hogy a friss árut elraktározzák, de a tartósítással, és egyéb feldolgozással előállított termékek tárolását is képesek lesznek általa megoldani. A község szándéka ugyanis az, hogy 2017-ben egy nagyobb volumenű feldolgozást indítanak be, ami a jelenleginél is nagyobb bevételeket jelenthet számukra.

A hűtőkamra 4,9 millió forintba került, amihez a településnek önrészként csupán 170 ezer forintot kellett biztosítania. Ezt az összeget a projekt bevételeiből fedezték, hiszen a közmunkaprogram szabályzata szerint azt mindenképpen vissza kellett forgatniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!