Rendőrségi

2016.12.15. 15:14

Támadás a kórházban

Zalaegerszeg – Börtönbüntetésre ítélték azt a zalaegerszegi férfit, aki megtámadta az ápolót a megyei kórházban.

Arany Gábor

A 42 éves T. Ferencet ittas állapotban november 10-én este szállítottak be a sürgősségi osztályra. Ott tolókocsiba ültették, így várakozott. Fél 11 elmúlt, amikor az egyik ápoló azt látta, hogy T. Ferenc a földre került. Odalépett hozzá, segített neki felállni s szólt kolléganőjének, vigyen oda hozzájuk egy ágyat, amire ráfektetik a férfit.

Eközben vette észre, hogy a férfi bicskája ott maradt a tolókocsiban, ezért megpróbálta azt távolabb lökni, de közben hátat fordított T. Ferencnek. Ő ekkor minden előzmény nélkül rátámadt a fiatal férfi ápolóra és hátulról két kézzel megütötte a tarkóján. Az ápoló védte magát, dulakodás alakult ki közöttük.

Végül az ápolónak sikerült földre vinnie támadóját, majd pedig a segítségére siető két kórházi dolgozó lefogta T. Ferencet, nyugtató injekciót adtak neki, amitől aztán rövid időn belül elaludt.

Az egerszegi járási és nyomozó ügyészség gyorsított eljárást kezdeményezett, és a férfit bíróság elé állításban vonták felelősségre. T. Ferencet az egerszegi járásbíróságon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 8 hónap, de végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!