Rendőrségi

2010.10.04. 13:32

Milliós károkat okoztak a besurranó tolvajok

Hónapok óta nagy erőkkel keresett besurranó tolvajok kerültek rendőrkézre Salgótarjánban; több millió forint az általuk okozott kár - tájékoztatott Dankóné Nagy Éva ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

MTI

A 29, illetve 30 éves salgótarjáni férfiak a városban és a környékbeli községekben családi és hétvégi házakba, melléképületekbe surrantak be és különböző értékeket, aranytárgyakat, készpénzt, bankkártyákat, személyes iratokat tulajdonítottak el. A nyomozás még folyik, de az általuk ez év májusa óta okozott kár bizonyos, hogy több millió forint.    

A két gyanúsítottat egy lakossági bejelentés buktatta le szeptember 28-án este: a tulajdonos észrevette, hogy ismeretlen személy hatolt be a házába és a konyhájából ellopta a felesége pénztárcáját. A helyszínre érkező rendőrök a feltételezett elkövetőket a közelben elfogták, a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. A 30 éves férfit - figyelembe véve más, vagyon elleni bűncselekményeit - előzetes letartóztatásba vették, társa szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!