Rendőrségi

2016.12.15. 15:33

Ittasan vezetett, testvére adatait diktálta be

Keszthely: Testvére adatait diktálta be az az 59 éves férfi, akit ittas járművezetés miatt vontak felelősségre. A turpisság két hónappal később derült ki.

Arany Gábor

Augusztus 20-án délután Zalaváron közlekedett segédmotor-kerékpárjával V. Miklós, amikor a rendőrök igazoltatták. Mivel felmerült a gyanú, hogy ittas, ezért előállították a kapitányságára, ahol az alkoholszonda igazolta a járőrök feltevést. Ez alapján ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult a férfi ellen eljárás.

Az intézkedéskor nem volt nála a személyazonossága igazolására alkalmas okmány, hanem a testvére nevére szóló, fényképet nem tartalmazó vezetői igazolványt adta át és a testvére adatait diktálta be. Négy nappal később gyanúsítottként hallgatták ki keszthelyi kapitányságon, ahol elismerte az ittas járművezetést, de nem fedte fel a bediktált adatok valótlanságát.

Ezt követően a hatóságok az iratok alapján hozták meg a további intézkedéseket, és V. Miklóst a bíróság tárgyalást mellőzve ítélte el. A történtekre úgy derült fény, hogy két hónappal később V. Miklós átadta a bírósági végzést a testvérének, aki másnap feljelentést tett ellene.

A történtek miatt az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé V. Miklóst, akit hamis vád, közokirat-hamisítás, valamint okirattal visszaélés miatt egy év börtönre ítéltek, ennek végrehajtását két és fél év próbaidőre felfüggesztve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!