Rendőrségi

2011.10.06. 16:49

Iszonyatos állapotban, összeverve találtak rá a kórházban (frissítve)

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Istiván László, az a novai férfi, akit az elmúlt hét végén tisztázatlan körülmények között vertek meg.

Gyuricza Ferenc

Istiván László egy civil szervezet által szervezett program keretében többedmagával a villányi borfesztiválon vett részt, ahol rendőri intézkedést foganatosítottak vele szemben. A férfi állítja, valószínűleg a rendőrök verték meg, bár a történtekre ittassága és fejsérülése miatt nem emlékszik pontosan. Ezért kérésére hozzátartozói elektronikus után ismeretlen tettes ellen már szerdán feljelentést tettek, amit csütörtökön írásban is megerősített.

A férfit közben a Baranya Megyei Kórházból átszállították Zalaegerszegre, onnan viszont saját kérésére csütörtökön hazaengedték.  



Szerda délutáni tudósításunk:

Azt állítja a novai férfi, hogy rendőrök verték meg

Emlékezete szerint a rendőrök bántalmazták azt a novai férfit, aki a múlt hét végén társaival együtt a villányi borfesztiválon vett részt. Istiván László bedagadt szemekkel, kékre-zöldre összevert testtel, bilincstől elkékült csuklóval került a kórházba.

A történtekről elsőként Ruzsics Milán, a buszos kirándulást szervező Együtt Sikeres Nováért Egyesület elnökségi tagja számolt be lapunknak. Elmondta: a község egyik megbecsült vállalkozójaként ismert Istiván Lászlót akkor kezdték keresni, amikor a délután öt órára megbeszélt találkozóra nem érkezett meg, s telefonon sem érték el.

- A borfesztivál rendezőitől tudtuk meg, hogy tagtársunkat a siklósi rendőrkapitányságra előállították – mondta Ruzsics Milán. – Tovább folytattuk a keresését, így derült ki, hogy a rendőrségi intézkedést követően a siklósi buszpályaudvarra szállították ki őt. Oda is utána mentünk, ott viszont olyan információt kaptunk, hogy Lacit a mentők kórházba vitték. Végül a pécsi Honvéd Kórházban találtunk rá, iszonyatos állapotban, összeverve. A vizsgálatok alapján agyi bevérzése is keletkezett.

Istiván László napokkal a történtek után még mindig nem emlékszik pontosan a részletekre. Azt elismeri, hogy többet ivott a kelleténél, s ezért elővezették. Azt azonban állítja, hogy a rendőri intézkedésnek nem állt ellen, mégis megbilincselték. Homályos emlékei vannak arról, hogy összebilincselve fekszik a földön, miközben rugdossák őt.

A Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, Zsobrák Péter őrnagy kizárja, hogy a férfit a rendőrök bántalmazták volna. Mint mondja, egy biztonsági őr kért rendőri segítséget egy ittas, s rendkívül agresszív módon viselkedő személy miatt. A kiérkező járőr igazoltatni akarta őt, ám a férfi ezt megtagadta. Ilyen esetben a személyazonosság megállapítása céljából kötelező az előállítás, a kényszerítő intézkedéshez a jogalap tehát megvolt. Az eljárás végén a rendőrök közölték a férfival, hogy szabálysértési feljelentést tesznek ellene, majd elengedték. Hogy miként szerezte sérüléseit, azt a szóvivő nem tudta megmondani, de megerősítette: nem a rendőrök okozták.

 

Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!