Rendőrségi

2011.07.21. 14:03

Gyöngyöspata: feljelentette a polgármester a fideszes Balázs Józsefet

Bűncselekmény gyanúja miatt Juhász Oszkár, Gyöngyöspata vasárnap megválasztott jobbikos polgármestere feljelentette a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Balázs Józsefet.

MTI

Juhász Oszkár azzal a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban tett feljelentést csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen, amely közte és Balázs József között zajlott a múlt héten. A felvételen egyebek mellett az hallható - a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között -, hogy "forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt". 

A polgármester csütörtöki budapesti tájékoztatóján a fideszes politikus szavait úgy értékelte: Balázs József valójában Gyöngyöspatát fenyegette meg. Mondatai "nemcsak hogy megengedhetetlenek egy demokratikus társadalomban, hanem állampárti időket felelevenítő módon fenyegetést, hátrányos megkülönböztetést, háttérbe szorítást és diszkriminációt" jelentenek a település lakóinak - idézett a feljelentésből Juhász Oszkár.

Hozzátette, "a helyzetet tovább súlyosbítja", hogy Balázs József nemcsak parlamenti képviselő, hanem az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácsnak is a tagja, államháztartásért felelős miniszteri képviselő, vagyis ő valóban "egy szavazat a pályázatok elbírálásánál".
Juhász Oszkár beszámolója szerint Balázs József egyik barátja szerdán burkoltan megfenyegette egy munkatársát, és azt helyezte kilátásba, hogy ha folytatják a nyilvánosság előtti közléseket, akkor annak "rossz vége lesz".

A sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője azt mondta: nem fogadják el a Fidesznek az ügyben tett, szerintük "cinikus, arrogáns, nagyképű és semmitmondó nyilatkozatait", és várják, hogy Balázs József személyesen reagáljon a történtekre.

A Jobbik már kedden lemondásra szólította fel Balázs Józsefet.
Az ügyet Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese aznap közleményben úgy kommentálta, hogy "nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek".
Balázs József még hétfőn az MTI-nek nyilatkozva visszautasította, hogy megfenyegette volna Juhász Oszkárt. Kifejtette: az elmúlt napokban Juhász a Jobbik polgármesterjelöltjeként felhívta őt, és arra kérte, hogy vegyen részt a választási kampánygyűlésén. Erre - mint felidézte - nemmel válaszolt, emlékeztetve a jobbikos indulót, hogy a Fidesznek nincs polgármesterjelöltje a településen. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy az időközi választás után országgyűlési képviselőként azzal kíván együtt dolgozni, akinek bizalmat szavaznak a gyöngyöspataiak. Fenyegetés nem történt - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!