Rendőrségi

2011.05.20. 06:40

Gyanúsított a móri polgármester

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást kezdett Fenyves Péter, Mór fideszes polgármestere ellen kényszerítés gyanújával - írta pénteki számában a Népszabadság.

MTI

A napilap közlése szerint a megyei rendőrségi szóvivő - a polgármester megnevezése nélkül - megerősítette: állampolgári bejelentés alapján indult büntetőeljárás egy 54 éves móri férfi ellen.
   
A Népszabadság azt közölte: a feljelentő, Kelemen Levente, a Mór Város Jövőjéért Egyesület elnökségi tagja, aki  már többször konfliktusba került Fenyvessel. Mint írták, a férfi azt állítja, hogy a polgármester 2009-ben egy pályázaton meghirdetett állás ügyében visszaélt hatalmával. A Szociális Alapszolgáltatási Központ igazgatója pályázattal választott új munkatársat, de az új kollega első munkanapján Fenyves utasította az igazgatót, hogy egy másik jelentkezőnek adja az állást.
   
A polgármester koholmánynak tartja a feljelentést - írta a lap. Fenyves Péter a Népszabadságnak elmondta: Kelemen, aki korábban önkormányzati képviselő is volt, nem először vádolta őt meg alaptalanul. A polgármester biztos abban: a vizsgálat megállapítja majd, hogy semmilyen jogsértést nem követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!