Rendőrségi

2015.04.03. 11:52

Forgalomkorlátozások az ünnep alatt Zala megyében

A húsvéti ünnepek ideje alatt is a balesetek megelőzése a cél.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai 2015. április 2. és 2015. április 6. közötti időben közúti ellenőrzéseket tartanak a megye útjain, melyeknek célja az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők kiszűrése a forgalomból; továbbá  ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát és a gépjárművek műszaki állapotát.

A közúti ellenőrzés a hosszú hétvégén kiterjed a gépjárművezetők mellett a kerékpárosokra is.

A zalai rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepek alatt, illetve azt megelőzően is a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folytonosságára és a forgalmi torlódások megelőzésére, valamint a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkentésére.

Az ünnepek alatti rendezvények miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítania a járművezetőknek.

Zalaegerszegen 2014. április 3-án, pénteken 19 órától előre láthatóan 21 óráig a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia „nagypénteki városi keresztútja" miatt időszakosan, részlegesen korlátozva lesz a forgalom:

- a Kossuth Lajos utca teljes szakaszán,

- a Kazinczy tér és a Széchenyi tér, a Tompa Mihály utca és a Kossuth Lajos utca, valamint a Csány László tér és a Göcseji út kereszteződésében,

- a Göcseji út, a Kossuth Lajos utca és az Ady Endre utca közötti szakaszán.

Zalaegerszegen 2014. április 4-én, szombaton, a nagyszombati feltámadási körmenetek miatt szintén forgalomkorlátozásra kell számítani 20 óra 30 perctől előre láthatóan 22 óráig a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia "nagyszombati feltámadási körmenet" vonulásának ideje alatt:

- a Kossuth Lajos utca, a Mindszenty tér és a Berzsenyi Dániel utca közötti szakaszán,

- a Kazinczy tér és a Széchenyi tér kereszteződésében,

- a Berzsenyi Dániel utca Kossuth Lajos utca és Kosztolányi út közötti szakaszán,

- a Kosztolányi út, a Berzsenyi Dániel utca és a Balatoni út közötti szakaszán,

- a Balatoni út és a Batthyány út kereszteződésében.

A zalaegerszegi Jézus Szíve Ferences Plébánia "feltámadási körmenet"-et tart Zalaegerszegen 22 órától 22 óra 45 percig. A rendezvény miatt a menet vonulásának ideje alatt időszakos korlátozásra kell számítani:

- a Rákóczi út és a Gasparich út kereszteződésében,

- a Rákóczi út, a Gasparich út és a Dózsa György út közötti szakaszán,

- a Dózsa György út, a Rákóczi út és a Virág Benedek út közötti szakaszán,

- a Virág Benedek út, a Dózsa György út és a Gasparich út közötti szakaszán, valamint

- a Gasparich út, a Virág Benedek út és a Rákóczi út közötti szakaszán.

Keszthelyen 2015. április 4-én 21 óra 30 perc és 22 óra között a Kis Szent Teréz Plébánia Húsvéti feltámadási körmenetet tart a Tapolcai úton,  az Ady utca és a Mátyás király utca  közötti útszakaszán, ahol időszakosan korlátozásra, illetve forgalom elterelésre kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!