Rendőrségi

2010.12.14. 15:05

Csak veszíteni lehet! Telefonkártyáért nyereményt ígért a csaló

Hétfőn tett feljelentést a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon egy nő, aki arról számolt be, hogy előző nap egy ismeretlen személy hívta fel telefonon, mobilszolgáltatója alkalmazottjának adva ki magát. Azt állította, hogy egy nyereményjátékon pont az ő telefonszámot sorsolták ki.

zaol.hu

A kilátásba helyezett milliós nyeremény átvételének mindössze egyetlen feltétele az volt, hogy a „szerencsés nyertes” több mint 20 ezer forint értékben vásároljon feltöltőkártyákat, majd azok azonosító számait diktálja be.

Nyereményátadásra nem került sor, ellenben a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon csalás bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indítottak az ismeretlen tettes felkutatására.


A rendőrség tanácsa
- A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy ilyen jellegű nyereményjátékot a mobilszolgáltatók nem szerveznek! Ismeretlen telefonálóknak semmilyen körülmények között ne adják meg a feltöltőkártyájuk azonosító számát!
- Erre az adatra azért van a csalóknak szüksége, hogy így rögtön a saját egyenlegüket tudják feltölteni a károsult által vásárolt kártyával, aki már nem tudja azt semmire sem használni, hiszen az aktiválással megelőzték.
- Amennyiben bárkit nagy összegű nyeremény ígéretével keresnek meg olyan játékra hivatkozva, amelyre nem saját maga jelentkezett korábban önként, ráadásul pénzt kell kiadni a nyeremény átvétele érdekében (feltöltőkártya, kötelező fogyasztás, postaköltség címén), akkor fogjanak gyanút, érdeklődjenek a hivatkozott cég önök által ismert ügyfélszolgálatán, vagy értesítsék a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!