Rendőrségi

2012.05.14. 15:09

Balesetek hétvégéje

Több baleset is történt az elmúlt napokban a közutakon. Volt, aki figyelmetlen volt, más ittas, de olyan is akadt, aki rosszul lett vezetés közben. Rendőrségi mérleg az elmúlt hétvégéről.

zaol.hu

Zala megye közútjain tizenhat közlekedési baleset történt, melyek során ketten nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg heten nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedtek. A jelölt időszakban a zalai rendőrök egy kerékpárossal és egy segédmotorossal szemben intézkedtek ittas járművezetés miatt, őket mintavételre kötelezték.

Beton  hídfőnek ütközött

Súlyos sérülést szenvedett egy segédmotoros Reszneken vasárnap délután.
Belsősárd irányából Lendvajakabfa felé haladt, amikor eddig ismeretlen okból letért a menetiránya szerinti jobb oldali füves útpadkára, ahol egy beton hídfőnek ütközött. A férfinél felmerült az ittas vezetés gyanúja, ezért mintavételre kötelezte őt a rendőrség.

Nem adott elsőbbséget

Vasárnap délután a 76-os főút irányából Ságod felé haladt egy Fordos, aki a jelzőtábla ellenére úgy hajtott be egy kereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget a jobbról érkező Ladásnak és összeütköztek. A Fordot vezető férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg a Lada vezetője nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Rosszul lett, árokba hajtott

Rosszullétre hivatkozott annak a Suzuki típusú személygépkocsinak a vezetője, aki vasárnap reggel a Karmacs és Hévíz közötti útszakaszon szenvedett balesetet. Egy erősen balra ívelő kanyarban a nedves úttesten elvesztette uralmát járműve felett, azzal megpördült, majd a bal oldali vízelvezető árokba sodródott. A gépkocsit vezető férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Kis távolságot tartott

Nem tartotta be a követési távolságot annak a Volkswagennek a vezetője, aki a szombati, Zalakaroson megtartott autós felvonuláson hátulról egy Audinak ütközött. Az Audi jobb első ülésén utazó nő a kezében tartotta négy éves gyermekét, aki az ütközés miatt a szélvédőbe ütötte a fejét, amelytől nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az Audit vezető férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt mintavételre is előállították a rendőrök.

Többször is megpördült

Szombaton délelőtt Gellénháza irányából Zalaegerszeg felé tartott terepjárójával és hozzá kapcsolt utánfutójával egy zalaegerszegi férfi, aki az őt előző Suzuki típusú személygépkocsi oldalának ütközött. A Suzuki a bal oldali árokba csapódott, ahol többször megpördült, majd a kerekein állt meg. A Suzuki vezetője mellett és hátul helyet foglaló, biztonsági övüket használó utasok az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!