Rendőrségi

2009.04.18. 02:29

A táskákért támadtak

Zalaegerszeg (ag) - Idős emberektől loptak táskát azok a középiskolás fiatalok, akiket csütörtökön fogtak el a rendőrök a megyeszékhelyen. A nyomozók további károsultak jelentkezését várják.

MTI

- A négy középiskolás, 16-17 éves fiú minden esetben olyan idős embert szemelt ki magának, aki a táskáját kezében vitte - kezdte az ügy ismertetését Panulin Tamás főhadnagy, a nyomozó alosztály vezetője. - A csapat többnyire nappal autóval cirkált a városban, s ha potenciális áldozatra leltek, lemaradva tőle megálltak. Elsősorban nőket választottak ki, de két férfit is megtámadtak. Míg egyikük kiszállt, a többiek továbbgurultak. Társuk hátulról lendült akcióba, az áldozat kezéből kitépett táskával elszaladt, és 100-150 méterrel odébb visszaugrott az autóba, aztán elrobogtak - ismertette az esetek lényegét.

Az általában pár ezer forintot, személyes iratokat fialó módszer működött egészen csütörtök délutánig, amikor is az Átalszegett utcában megtámadott 77 éves asszony segélykiáltására három középkorú férfi figyelt fel. Üldözőbe vették a fiút, akit sikerült elfogni és átadni a közben értesített rendőröknek.

A várvölgyi, de Zalaegerszegen kollégiumban lakó diák aztán beszámolt a korábbi lopásokról is. Mint kiderült, két zalaegerszegi iskolai, illetve tornyiszentmiklósi kollégiumi társával együtt követték el a bűncselekményeket.

Módszerük lényege, hogy mindig olyan idős embert szemeltek ki, akinél a legcsekélyebb ellenállásra sem számíthattak. Ennek dacára meglehetős durvasággal tépték ki áldozataik kezéből táskájukat, így fordult elő, hogy a Balassi utcában megtámadott 70 éves nő bokáját törte.

Az elmúlt egy hónapban hasonló módon 13 lopást követtek el a diákok. Ez a szám azonban gyarapodhat; négy károsult személye még ismeretlen a rendőrök előtt, és feltétezik, hogy rajtuk kívül is lehet több olyan áldozat, aki nem tett feljelentést. Jelentkezésüket várják a városi rendőrkapitányságon. A csapat általában fényes nappal autóval cirkált a városban, áldozatot keresve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!