Rendőrségi

2011.02.28. 09:31

3,5 millió forintnyi cigivel tömték ki a BMW-t - Fogás az M70-esen

Mintegy három és fél millió forintot ér az a cigarettamennyiség, amelyet a zalai vámosok találtak hétvégén egy, az M70-es autóúton ellenőrzött BMW-ben.

zaol.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a hétvégén az M70-es autóúton ellenőriztek egy moldáv állampolgár által vezetett olasz forgalmi rendszámú BMW-t. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök a gépkocsi csomagterében és a vezető ülések mögött közel 500 karton adózatlan ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a közel három és fél millió forint értékű füstölnivalót és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalta, illetve jövedéki orgazdaság miatt feljelentést tett a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságánál. A hatóság egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, melynek során közel 4 millió forint jövedéki bírságot szabott ki - tudtuk meg Cséve Szabolcs főhadnagy közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!