Rendőrségi

2017.05.04. 08:36

Több megyében vadásztak az idősekre az unokázós csalók

Az „unokázós” trükkös csalásokra specializálódott gyanúsítottak az ország különböző településein 67 esetben követettek el bűncselekményeket. A heves megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be az eljárást.

A rendőrség korábban már hírt adott róla, hogy 2016. január és február hónapokban nagyobb számban jelentek meg Heves megyében az „unokázós” trükkös csalások, mely bűncselekmények felderítésére a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot hozott létre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság központi szervei bűnügyi elemző-értékelő támogatásukkal segítették a nyomozók munkáját, melynek eredményeképpen azonosították a bűncselekmények elkövetőit.

A heves megyei nyomozók 2016. március 17-én házkutatásokat tartottak a 38 éves S. Sándor és társa, az 57 éves F. József gödöllői és jászfényszarui otthonában, ahol olyan tárgyakat és eszközöket - gépjármű, készpénz, telefonok, SIM kártyák, telefonkönyvek (megjelölve a felhívott sértettek számai), feljegyzések, bizonylatok, térképek - foglaltak le, amelyek kapcsolatba hozhatók a bűncselekményekkel.

A gyanú szerint a két férfi 67 alkalommal csalt ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Pest, Heves, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakó idős személyektől több százezer forintos összegeket, összesen közel 8,5 millió forint értékben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottakat és az Egri Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A nyomozóhatóság a napokban befejezte az eljárást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!