Rendőrségi

2017.01.16. 23:50

Sebesre dörzsölte

Zalaegerszeg - Három év próbára bocsátotta a bíróság azt az idős nőt, aki láncon, sanyarú körülmények között tartotta a kutyáját, és a megsérült állatot nem gyógyíttatta.

Arany Gábor

A 75 éves bocföldei nő a házánál legalább két éven keresztül tartotta megkötve közepes testű, keverék kutyáját. A melléképület tartógerendájához rögzített összetoldott redőnyzsinórt és láncot a kutya nyakába vetett 35 centis vaslánchoz kötötte, így korlátozta az állat mozgását. Ez kikezdte a kutya nyakát, és 40 centi hosszú, 10 centi széles sebet okozott.

A lánc a kutya szőrzetét teljesen lenyúzta. A sebet a kutya gazdája több hónapon át nem kezeltette, és továbbra is láncon tartotta az állatot. Tavaly június 14-én a kutya megszökött, egy közeli udvarra futott be. Az ott lakó - látva az állapotát - az állatvédőkhöz fordult, akik értesítették a rendőrséget.

A kutya azonnal az egerszegi menhelyre került, megkezdték hónapokig tartó orvosi kezelését. Az idős nőt a napokban az egerszegi járásbíróságon állatkínzás vétsége miatt marasztalták el és három év próbára bocsátották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!