Rendőrségi

2015.03.31. 17:29

Megfélemlítette, bezárta feleségét

Lenti - Rendszeresen megfélemlítette, erőszakosan viselkedett feleségével szemben az a férfi, aki ellen nemrég emelt vádat az ügyészség kapcsolati erőszak elkövetése miatt.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet szerint a harmincas éveiben járó K. József négy gyermeket nevelt feleségével az asszony pórszombati házában. Kapcsolatuk 2011. táján jelentősen megromlott, rendszeresekké váltak a veszekedések. A viták mind gyakrabban tettlegességbe torkollottak, ilyenkor az ittas férfi lefogta, megszorította a feleségét, durván szidalmazta. A helyzet mind jobban elmérgesedett és 2014 januárjától felesége méltóságát súlyosan sértő erőszakos tettein túl K. József rendszeresen korlátozta mozgásában is, bezárta a szobába, a lakásból nem engedte ki. Az egyik ilyen alkalommal – 2014 januárjában – szóváltás után a férfi megint agresszíven lépett fel, azért az asszony az udvarra akart sietni, hogy az ott dolgozó sógorától kérjen segítséget. Férje azonban ezt meglátva eléje állt, majd földre lökte a nőt és ráült, közben folyamatosan szidalmazta. A nő könyörgése sem használt, csak akkor engedte el, amikor a sógor meglátva őket, rászólt a férfira. Azokban a hetekben fordult elő az is, hogy K. József nem engedte dolgozni menni a feleségét. Az asszony a buszra indult volna, ám a férje elállta az útját, a lakásból nem engedte ki, sőt bezárta szobába, de előtte még a telefonját is elvette. A nő könyörgése nem hatotta meg, csak akkor engedte ki, amikor a busz már elment.

A következő hónapokban a rendszeressé váló viták és az ezzel járó tettlegesség elől az asszony többször hiába próbált elmenekülni, mert férje nem engedte ki a lakásból. Az ittas férfi a falhoz szorította, vagy az ágyra nyomta le az asszonyt és csak hosszú percek után engedte útjára.

Tavaly június 27-én este újabb szóváltás kerekedett közöttük, ami után az ittas K. József kiment házból, ekkor a felesége bezárta mögötte az ajtót. Ezt meglátva a férfi visszafordult, berúgta az ajtót és nekitámadt az asszonynak, aki segítségért az utcára menekült előle. Innen azonban a férfi visszavonszolta a lakásba, a megalázó helyzetnek végül az vetett véget, hogy a nő telefonon értesítette a rendőrséget. Erre egyébként később több alkalommal is sor került és az asszony júliusban beadta a válókeresetet.

dr. Pirger Csaba

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte érdeklődésünkre, hogy K. József ellen a Lenti Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat nemrég. Ennek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet a Btk. szerint.

Címkék#lenti

Ezek is érdekelhetik