Rendőrségi

2014.10.15. 08:42

Három hete lopták a fát a nemesrádói erdőből

Falopással gyanúsítanak a zalaegerszegi nyomozók egy 35 éves zalaapáti és egy 37 éves szentpéterúri férfit.

A gyanú szerint a két férfi 2014. szeptember 22. és 2014. október 14. közötti időben egy nemesrádói erdőben, két különböző helyrajzi számú területről több százezer forint értékben akácfát vágott ki és lopott el. A búcsúszentlászlói és a pacsai körzeti megbízott 2014. október 14-én 16 óra 50 perckor érte tetten a két férfit az erdőben, akik éppen a frissen fűrészelt fát egy utánfutóra pakolták fel.

A két férfit az egyenruhások elfogták, a kivágott fát és a motorfűrészeket pedig lefoglalták. A nyomozók a szentpéterúri férfi otthonában további - feltehetően ugyanerről az erdőterületről származó - farönköket találtak és foglaltak le.

Az idősebb férfi beismerte a fakivágást a kihallgatásán, elmondta, hogy három hete vágja ki a fát a terülten, amelyről úgy tudja az otthon lévő tulajdoni lap és a térképek alapján, hogy az az édesanyja tulajdona. A gyanúsított azt is elismerte, hogy a fakitermeléshez nem kért semmilyen hatóságtól engedélyt. A fiatalabb férfi tagadta, hogy már hetek óta segített rokonának a fakitermelésben, állítása szerint csak egyetlen egy alkalommal volt az erdőben, akkor, amikor tetten érték őket a rendőrök; elmondása szerint ő akkor sem vágott ki fát, csak a kivágott fa felpakolásában segített.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a V.B. zalaapáti és H.J. szentpéterúri lakos ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!