Rendőrségi

2014.04.23. 17:06

Dühében bevágott az autóbusz elé

Zalaegerszeg – Elé vágott és hirtelen fékezéssel megállásra kényszerítette az autóbuszt a magáról megfeledkezett autós, az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat ellene.

Arany Gábor

A történet lényegét dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a 34 éves T. Krisztián tavaly október 18-án dél tájt a megyeszékhelyi Köztársaság útján közlekedett személyautójával az Alsóerdei út irányába. A Gyimesi utca kereszteződésénél lévő autóbuszöbölből szabályosan kihajtó helyi járatú busz miatt elsőbbséget kellett adnia. T Krisztián ekkor indultba jött, többször dudálva megelőzte az autóbuszt, majd közvetlenül elé tért vissza és forgalmi ok nélkül hirtelen lefékezett a Fejér György utcai kereszteződésnél.

A zsúfolt, sok álló utast is szállító busz sofőrje vészfékezett, de így is nekiütközött a személyautó hátuljának. Szerencsére a balesetben nem sérült meg senki, de T. Krisztián magatartásával veszélynek tette ki az autóbuszon utazókat. Emiatt az egerszegi járási ügyészség a milejszegi férfi ellen közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabására, valamint járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt a bíróságnak. A magáról megfeledkezett autós egyébként megsértette a KRESZ-nek a követési távolságra, a hangjelzésre, valamint az előzésre vonatkozó rendelkezéseit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!