Rendőrségi

2013.06.25. 08:33

Embercsempészt fogtak el Zalában

Nagykanizsa - Két koszovóit próbált meg átcsempészni a határon.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M70-es autóúton ellenőrizték egy olasz rendszámú személyautó utasait hétfőn 23 óra 40 perckor. A gépkocsit egy Olaszországban élő koszovói férfi vezette és rajta kívül két koszovói férfi ült az autóban.

A vámosok értesítették a zalai rendőröket.

A gyanú szerint a két utas szombat este indult el busszal Koszovóból és Szegedről taxival utaztak Budapestre, ahonnan vonattal mentek Nagykanizsáig. A vasútállomáson egy korábban megbeszélt helyen várta a két férfit harmadik társuk. Az utasok mindegyike Olaszországba szeretett volna eljutni. A gépkocsit vezető férfi kihallgatásakor elmondta, hogy az egyik utas a testvére, a másik férfit viszont nem ismeri. A testvére korábban azt mondta neki, hogy megkapta a vízumot, ezért szeretne Olaszországba utazni. A férfi azt is elmondta a nyomozóknak, hogy számára csak az igazoltatáskor derült ki, hogy egyik utasának sincsenek meg a szükséges okmányai.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves M. Afrim koszovói állampolgárságú férfivel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A gyanúsítottat a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik