Rendőrségi

2012.01.23. 12:35

Ütött, majd felgyújtotta volt barátnője autóját

Felgyújtotta volt barátnője autóját egy 40 éves férfi Nyíregyházán; a lángokat a közeli rendőrségi épületből helyszínre sietők oltották el.

MTI

A férfi pénteken a nyíregyházi városi kapitányság épülete mellett parkoló személygépkocsi ablakát betörte, és gyújtójával tüzet okozott utasterében - mondta Hajas Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
Az őrnagy tájékoztatása szerint a lángokat az épületből kirohanó rendőrök oltották el, s gyors beavatkozásuknak köszönhetően a kár csak 100 ezer forintnyi lett.    

Az elfogott gyújtogatóról kiderült, hogy a tűz okozása előtt az utcán megöléssel fenyegette 38 éves volt barátnőjét, majd többször meg is ütötte. A nő védelmére kelő 69 éves édesanyját ugyancsak megütötte, s a bántalmazások során mindkét nő könnyű sérüléseket szenvedett.    
A volt barátnő elmondása szerint a férfi a kapcsolatuk megszakadása óta, két hónapja személyesen és telefonon folyamatosan zaklatta, többször megöléssel fenyegette.    

A rendőrség az őrizetbe vett férfi ellen két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete, gyújtogatás és zaklatás miatt indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!