Rendőrségi

2012.01.13. 12:40

Gázpisztolyt találtak a rendőrök egy szepetneki férfinél

Gázspray-t és engedély nélkül tartott gázpisztolyt találtak a járőrök egy szepetneki férfinél, amikor Nagykanizsán rendőri intézkedés alá vonták.

zaol.hu

A fegyverre ruházat-átvizsgálás, míg a gázspray-re járművének átvizsgálása során bukkantak. Az illegálisan tartott tárgyakat lefoglalták, a férfivel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult.


További rendőrségi hírek:

Nem fizette be a pénzbüntetést
Csütörtökön reggel egy helybeli férfit fogtak el Keszthelyen a rendőrök. A férfi a bíróság által kirótt pénzbüntetést nem fizette be, így azt a Zalaegerszegi Városi Bíróság fogházbüntetésre változtatta. Az előállítás ideje alatt a férfi hozzátartozója kifizette a pénzbüntetést, így az előállított szabadon távozhatott.

Megtalálták az eltűnt 16 éves lányt
Anyja bejelentése és személyleírása alapján fogták el csütörtökön délelőtt a lenti rendőrök azt a 16 éves lányt, aki az információk alapján kedden reggel elment lovászi otthonából iskolába, azonban onnan nem ment haza. Az eltűnés bejelentésének időpontjában szolgálatban lévő járőrök a személyleírás alapján ráismertek arra a lányra, akit korábbi intézkedésük során Hernyék községben láttak. Hamarosan elő is állították és visszaadták anyjának az eltűnt fiatalt.

Súlyos sérülést szenvedett a kerékpáros
Csütörtökön délelőtt Nagykanizsán, a Kinizsi utca és a 7-es számú főút kereszteződésében a kijelölt gyalogátkelőhelyen hajtott át motoros kerékpárjával egy helybeli férfi, aki az átkelőhelyről a párhuzamos úttestre úgy hajtott rá, hogy nem biztosított elsőbbséget az azonos irányban haladó autóbusznak és annak oldalának ütközve elesett. A kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Lakóhelyén fogta el a söjtöri férfit a körzeti megbízott
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya bocsátott ki elfogatóparancsot azzal a söjtöri férfivel szemben, akit csütörtökön délután lakóhelyén fogott el a körzeti megbízott. Kihallgatását követően az előállított szabadon távozhatott a rendőrség épületéből.

Felismerte a korábbi lopás elkövetőjét
Lopás elkövetőjét vélte felismerni egy Nagykanizsa közelében lévő benzinkút kezelője csütörtökön este. A töltőállomáson visszatérően megjelenő román kisbusz vezetőjében ráismert a pár nappal korábban ellopott két akkumulátor eltulajdonítójára. Próbálta visszatartani a férfit a rendőrök kiérkezéséig, azonban ő elhajtott. Nem jutott messzire, a rendőrök hamarosan elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a román férfit.



Bűnügyek, balesetek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!