Rendőrségi

2011.11.25. 14:50

Ütött a rendőr? - Kiskorú megpofozásával vádolják a körzeti megbízottat

Néhány pofon miatt állt pénteken bíróság elé a bocföldei körzeti megbízott. Az egerszegi nyomozó ügyészség a rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással vádolta meg, a vád szerint igazoltatás során többször pofon ütött egy kiskorú fiút Csatárban.

MTI


A vádirat szerint Somogyi Róbert (36) körzeti megbízott rendőr a törzszászlós kollégájával és három megyei járőrrel január 22-én késő este ellenőrzést tartott Csatárban. A falu kultúrházában kiskorúak éppen az egyik helybeli lány születésnapját tartották. A rendőrök bementek a zártkörű rendezvényre, megszondáztatták a fiatalokat, majd távoztak.
   
Az épület előtt Somogyi Róbert észrevette azt a kiskorú fiút, aki egy héttel korábban a helyi vadásztársaság úgynevezett terítékéről elvitt egy elejtett vaddisznót, majd behúzta a kultúrház udvarára és tűzre dobta.
   
Miközben a járőrök a parkoló környékén tartózkodó fiatalokat ellenőrizték, az ügyészség szerint a körzeti megbízott és a törzszászlós félrehívta a fiút a kultúrház oldalához. A törzszászlós elkérte a fiú személyi igazolványát, amit az át is adott, Somogyi Róbert pedig arra szólította fel a fiút, hogy vegye le a szemüvegét. A kiskorú először nem igazán értette, hogy erre miért van szükség, de többszöri felszólításra teljesítette a körzeti megbízott kérését. Somogyi Róbert ekkor jobb tenyérrel többször arcul ütötte a fiút, miközben azt kérdezgette tőle: "nem tudod, hogy kell viselkedni?". A bántalmazás végén csak annyit mondott a fiúnak, hogy takarodjon haza - áll a vádiratban.
   
Tagadta bűnösségét Somogyi Róbert (36) törzszászlós, amikor a vádirat ismertetése után erre a városi bíróságon dr. Seruga Teodóra bíró rákérdezett. Azt mondta, hogy a kultúrház előtt csak arra szólította fel T. Ákost, hogy vegye le a csuklyáját. Miután a fiú a felszólításnak nem tett eleget, ő odanyúlt és lehúzta a fejéről a csuklyát. Mint hozzátette, csuklyahúzogatás közben ő számon kérte azt is, hogy a fiú mit csinált egy héttel korábban, mire a kiskorú elismerte, hogy elhurcolta és tűzre vetette a vaddisznótetemet.
   
Somogyi Róbert az előzményekről azt is elmondta, hogy a bocföldei alpolgármester korábban arról tájékoztatta, "nem bírnak" a csatári fiatalokkal, mert azok nem fogadnak szót. A vádlott rendőr azt közölte, hogy a zártkörű születésnapi bulin is csak a kiskorúak védelmében tartottak ellenőrzést, és ezért szondáztatták meg a fiatalokat.

 Az eset miatt a kamasz fiú nem tett feljelentést, ám a konfliktusnak híre ment és nyomozás indult.

 A tárgyalást számos tanú meghallgatását követően februárra elnapolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!