Rendőrségi

2011.11.15. 18:12

Ittas sofőr és figyelmetlen vezetők

A gyorshajtás és az ittasság okozott balesetet hétfőn hajnalban a 76-os úton. Kora reggel egy kerékpáros sérült súlyosan egy autós miatt, míg délután a figyelmetlenség okozott balesetet.

zaol.hu


Hétfőn hajnalban a közlekedett egy férfi a 76-os főút lakott területen kívüli, építés alatt álló szakaszán Ligetfalva irányából Zalacsány irányába az általa vezetett, Nissan típusú személygépkocsival. A 31+435 kilométerszelvényhez érve egy enyhén lejtős-kanyarban az út vonalvezetéséhez való helytelen alkalmazkodása, valamint feltehetően sebességének helytelen megválasztása miatt letért az úttestről. A jármű ezt követően egy ideiglenesen kihelyezett terelőtáblának, majd pedig egy földhalomnak ütközött, azután pedig a kereszttengelyén átfordulva egy munkaterületre zuhant. A baleset következtében a járművezető, valamint három utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.
Mivel felmerült annak gyanúja, hogy a sofőr ittas állapotban vezette járművét, ezért a rendőrök vér-és vizeletminta vételre állították elő, egyben büntető feljelent tettek ellene.


Hétfőn reggel közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra. A helyi Camping útról kikanyarodó személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget a Vár utcán haladó kerékpárosnak, aki a baleset következtében nyolc napon túlgyógyuló súlyos sérülést szenvedett.


Hétfőn délután közlekedett egy férfi az általa vezetett Simson típusú segédmotor-kerékpárral Zalaszentgrót belterületén a Batthyány utcában Kisszentgrót irányából az Ady utca irányába. Feltehetően figyelmetlensége miatt későn vette észre az előtte vele azonos irányba haladó, majd forgalmi okok miatt megálló és az Ady utca irányába balra kanyarodás céljából a felezővonal mellé soroló Volkswagen típusú személygépkocsit, melyet egy férfi vezetett.  A segédmotor-kerékpáros megpróbált a VW mellett jobbra elhaladni, azonban nekiütközött és a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!